20170621_113933 - kopie 20170621_114008 - kopie 20170621_114021 - kopie 20170621_114026 - kopie

Tragelzorg, stichting De Sterre, Clinge

In samenwerking met Bouwbedrijf Van Driessche & de Koster B.V. en Cascototaal onder architectuur van Architecten Alliantie hebben we er voor gezorgd dat het gehele bouwtraject soepel verloopt en we zijn trots op het eindresultaat. In totaal staan er veertig units. Deze vormen samen vier woonblokken.

Bij het kiezen van een geschikte partij heeft Tragel een aantal belangrijke criteria gesteld: flexibiliteit, korte bouwtijd op de locatie, het kunnen voldoen aan hoge brand- en geluidseisen en een uitdagend en mooi ontwerp. Van de zes partijen blonk CascoTotaal eruit en waren uiteindelijk geselecteerd als nummer 1 voor het project, waar zich onder andere het hoofdkantoor bevindt.

DWprefab heeft hier de platte daken en dakranden voor mogen leveren. De platdak elementen zijn in de fabriek geïsoleerd en voorzien van zogenaamde “vochtregulerende klimaatfolie”.
De vochtregulerende klimaatfolie heeft een dubbele functie: een dampremmende en een drogende functie. De klimaatfolie werkt als een ‘ademende’ huid en past zijn structuur aan op de luchtvochtigheid in huis van dat moment. Door deze unieke eigenschap is de klimaatfolie in staat om extra bescherming te bieden aan houten constructies in gevallen van onvoorziene vochtopname in de constructie door bijvoorbeeld:
* gebruik van vochtig hout
* regen tijdens de bouw
* lange verwarmingsperiodes, korte droogperiodes
* lekkages

De nieuwbouw is bestemd voor mensen met complexere zorgvragen als gevolg van ernstig meervoudige beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag. Het project bestaat uit vier gebouwen geschikt voor 32 bewoners. Tragel Zorg kiest voor het eerst voor conceptbouw. De bouwtijd en overlast op locatie De Sterre was hierdoor minimaal. De elementen zijn met een vrachtwagen getransporteerd naar Clinge en op locatie geplaatst. De eerste bewoners kunnen begin 2018 intrek nemen in het nieuwe complex.